Úspory.cz >> Cestovní pojištění na poslední chvíli? Bez problému
ve spolupraci s

Otevíráme pro vás Srovnejto.cz za 5

Na zabezpečené stránce vám srovnáme nabídky hypoték.

Přejít hned

Cestovní pojištění na poslední chvíli? Bez problému

Každoročně cestovní kanceláře prodávají levné zájezdy právě v jarních měsících. Počasí není úplně ideální, ale pro mnoho lidí to není problém. Rádi tak využívají výhodných nabídek, aby se za málo peněz podívali na místa, která by si jinak nemohli dovolit. Ve svém nadšení však často zapomínají na velmi důležitou věc, kterou je cestovní pojištění.

Evropský zdravotní průkaz nestačí

Mnoho Čechů se domnívá, že si vystačí s Evropským zdravotním průkazem. Ten však nemusí stačit, protože náklady na léčení v zahraničí jsou několikanásobně vyšší než u nás. Stačí vyrazit na hory k našim sousedům. Dojde-li k úrazu, náklady se pohybují v desítkách až stovkách tisíc. A pokud není poškozený pojištěn, musí vše zaplatit ze své vlastní kapsy. A to může jeho i jeho rodinu doslova finančně zruinovat.

Přitom kvalitní cestovní pojištění stojí jen pár desítek korun a snažit se tak ušetřit, může být velmi krátkozraké. V porovnání s cenami zájezdů, které jsou lidé ochotni zaplatit, se jedná o zanedbatelnou částku. Stejně tak dávno neobstojí tvrzení, že uzavřít si cestovní pojištění trvá dlouho.

Cestovní pojištění za pět minut

Téměř všechny české pojišťovny nabízí cestovní pojištění online. Vybírat si můžete z několika variant, které se liší výší pojistných limitů a rozsahem pojištění. Stačí si tedy vybrat odpovídající variantu a pojištění si snadno uzavřete během pěti minut.

„Pojištění si tak můžete sjednat i v den odjezdu. V případě pojištění léčebných výloh v zahraničí je nutné ale pojištění zaplatit nejpozději před překročením státní hranice ČR, u letecké dopravy pak před odbavením,“ uvedla Dagmar Koutská z Allianz pojišťovny.

Další možností, jak si cestovní pojištění vybrat, jsou tzv. online srovnávače pojištění. Zde si můžete cestovní pojištění nejen objednat online, ale především porovnat. Díky této možnosti si vyberete přesně takovou nabídku, která odpovídá Vašemu zájezdu. A navíc ušetříte.