Úspory.cz >> Sjednání půjčky se může nepěkně prodražit, vyhněte se tomu.
ve spolupraci s

Otevíráme pro vás Srovnejto.cz za 5

Na zabezpečené stránce vám srovnáme nabídky hypoték.

Přejít hned

Sjednání půjčky se může nepěkně prodražit, vyhněte se tomu.

Všichni to známe. Někdy se na náš stůl dostane tak výhodná nabídka, že někde prostě musí být háček. O tom se mohli přesvědčit mnozí zájemci o spotřebitelské úvěry. Některé společnosti místo poskytování úvěrů připravují zákazníky o peníze.

Velmi častý případ je poskytnutí zálohy věřiteli. Jedná se tedy o případ, kdy společnost vyžaduje vysoký obnos peněz od člověka, kterému si zažádal o půjčku. Je ovšem třeba si tuto „zálohu“ neplést s poplatkem za vyřízení úvěru. Někdy se vypočítává jako procentuální podíl z výše půjčky, takže může být docela vysoký.

sekretářka

Pozor na volání

V poslední době se ovšem častěji vyskytuje předražené volání. Nebankovní společnost poskytující úvěry tvoří zisk především z toho, že má předražené telefonní linky. Potenciálního zákazníka pak drží na telefonu co nejdéle. V případě, že je hovor zpoplatněn až několika desítkami korun za minutu, a vyřizování úvěru se protáhne na necelou hodinu, zaplatí spotřebitel několik tisíc korun za pouhý jeden hovor. Naštěstí si toho už všiml i stát. Od února letošního roku zpřísnil zákon o poskytování spotřebitelských úvěrů. Jednou z novel je právě zákaz těchto předražených linek. Podvodní nebankovní společnosti se ovšem stále snaží nacházet nové způsoby, jak vymámit z lidí peníze.

Víte, že: „Za předražené telefonní linky může být udělena pokuta až do výše 20 miliónů korun.“

Před každou žádostí doporučujeme provést také průzkum samotného věřitele. Můžete se zeptat přátel nebo známých na osobní zkušenosti. Nebo můžete provést průzkum na internetu, například zrovna na uspory.cz (www.uspory.cz)

Jak je tomu u nás

Veškeré služby, které nabízí náš finanční supermarket, jsou pro spotřebitele zdarma (porovnání produktů a možnost online objednání). Všichni naši partneři (http://www.uspory.cz/clanky/partneri) jsou spolehlivé a prověřené společnosti, se kterými spolupracujeme již několik let.

Objednat spotřebitelský úvěr nebo jakýkoliv finanční produkt lze přes online formulář,který je zdarma. V případě, že máte nějaké dotazy, které chcete zodpovědět, můžete zavolat na číslo 840 877 877. Cena za minutu je stejná jako místní volání.